Seniorpar med tablet

3 gaveideer der kan hjælpe de ældre i familien ind i den digitale tidsalder

Hvis du har et ældre familiemedlem, der har svært ved at forstå den moderne teknologi, er der heldigvis hjælp at hente. Herunder får du 3 bud på gaveidéer, der kan hjælpe de ældre ind i den digitale tidsalder.

Den moderne verden er domineret af teknologi, og hvis ikke vi har formået at indrette os efter det, kan det være vanskeligt at navigere i hverdagen. Har du et ældre medlem i familien, som endnu ikke har fået taget skridtet ind i den digitale tidsalder, kan du hjælpe vedkommende på vej med en gave, der gør det hele lidt nemmere.

Herunder får du 3 bud på elektroniske gaver, der helt sikkert vil kunne hjælpe de ældre til at forstå teknologien bedre, så de har nemmere ved at navigere i den digitale tidsalder.

#1: En Duka-mobil

Det er typisk mobiltelefonen, der er svært at forstå, hvis man endnu ikke har taget den moderne teknologi til sig – og det er her, Duka-mobilen kommer ind i billedet. Duke er en mobiltelefon, der egner sig til ældre, fordi den er en forsimplet udgave af den moderne smartphone.

I praksis er der tale om en smartphone, men den har langt færre funktioner end en almindelig smartphone. Den henvender sig til det ældre publikum ved at have et utroligt simpelt og intuitivt interface, som er nemt at anvende, selvom man ikke har erfaring med moderne mobiltelefoner.

Det kræver, at der er Duka mobildækning i området, hvor gavemodtageren bor, hvorfor det er vigtigt at finde ud af, før du køber telefonen.

#2: En iPad eller tablet

Hvis familiemedlemmet er lidt mere erfaren i forhold til elektronik, kan en iPad eller en anden tablet komme på tale. Denne er noget mere avanceret end en Duka-mobil, men når først gavemodtageren har vænnet sig til den, vil det være nemt at bruge den.

Du kan eventuelt give et kursus i, hvordan man bruger den, sammen med gaven, så du er sikker på, at den rent faktisk bliver brugt.

#3: En Bluetooth-pladespiller

Hvis gavemodtageren er nostalgisk anlagt, eller blot ønsker at kunne høre sine gamle plader, kan du give vedkommende en Bluetooth-pladespiller. Her smelter fortid og nutid sammen i en smuk symbiose, som helt sikkert vil bringe glæde hos gavemodtageren.

Samtidig er det en god indgangsvinkel til at forstå, hvordan trådløse højttalere virker. En Bluetooth-pladespiller fungerer sammen med Bluetooth-højttalere, som også kan kobles til telefonen, computeren eller en tablet, hvorfor de ikke udelukkende skal bruges til pladespilleren.