herresokker

Bæredygtige bløde pakker under træet er ikke kun for ”hende” – de hitter også hos ”ham”

Ved første øjekast tænker du måske ikke at bambussokker er den mest sexede gave, du kan give til manden. Men bambussokker har faktisk mange fordele (der gavner både manden og dig der lever sammen med ham), foruden at de også er bløde, klimavenlige og skåner miljøet. Så skal der lægges en ekstra blød gave under juletræet i år, bør du kraftigt overveje at hoppe med på bambus-bølgen, og vi fortæller dig her, hvorfor.

Bambussokker hjælper mod sure tæer (det er rigtigt!)

Strømper lavet af bambusfibre har vist sig at være særligt gavnlige for fødder der hurtigt bliver varme og svedige og derfor begynde at lugte. Bambusfibre har nemlig antibakterielle egenskaber og det betyder at bakterier, der forårsager den dårlige lugt, bliver reduceret.

En anden fordel ved bambusstrømper er desuden at fibrene har en eminent sugeevne, så fødderne holdes tørre og gør at fødderne lettere kan ånde og dermed lugter mindre.

Grøn er det nye sort: Julegaverne skal være klimavenlige

Danskerne er et af de folkefærd i verden, der er allermest klimabevidste. Vi søger i stigende grad uden om produkter der er skadelige for naturen, for biodiversiteten og for os selv.

Med tanke for miljøet, kan det ikke gå hurtigt nok med at skifte sokkerne i skuffen ud med bambusvarianten, da de er særdeles klimavenlige.

Sokkerne er fremstillet af bambusfibre fra cirka 4 år gamle bambusplanter, der vokser i naturbeskyttede områder i Kina, helt uden at forurene. Bambusplanten er den hurtigst voksende plante i verden med op mod imponerende 15 centimeter om dagen – helt uden brug af pesticider.

Og som om dét ikke var nok, så frigiver den også ilt og optager fem gange så mange drivhusgasser som almindelige træer.

De bløde og åndbare bambusstrømper er således en oplagt julegave til manden, broderen eller sønnen, der går op i miljøet.

Allergi eller sart hud? Så hjælper bambussokker

Et par almindelige billige sokker indeholder et hav af kemikalier, som irriterer sart hud og som slet ikke bør bruges af allergikere. Der er ingen kemikalier i bambusstrømper og derfor betegner mange leverandører dem netop som allergivenlige.

I øvrigt siges bambussokker at være blødere end almindelige sokker. Det tænker man umiddelbart ikke om et produkt, der er lavet af et hårdt materiale som bambus, men hvis du mærker på et par bambusstrømper og sammenligner med et par almindelige sokker, er du ikke længere i tvivl. Det giver ekstra velvære med ekstra bløde sokker på fødderne.

Åh! Hvad så med pandaerne?

Bare rolig, selvom de populære sokker er lavet af bambus betyder det ikke, at pandaernes spisekammer bliver fældet for at vi kan gå med bæredygtige klimasokker. Der findes nemlig mere end 1200 bambusarter og kun 25 af dem har pandaerne lyst til at guffe i sig.

Bambusstrømper er således fremstillet af nogle af de mange bambusarter, som pandaerne ikke spiser. Vidste du i øvrigt, at pandaer bruger det meste af tiden på at spise? De kan sidde og gumle i bambusstænger op mod 12 timer om dagen, og på den tid kan de nå at få 12 kilo indenbords! På den måde minder de jo lidt om manden.