3 mænd der spiller pool

Man Cave – mandens frirum i huset

Man Caves er mandens hule. For nogle måske mandens hellige rum. Det rum, hvor manden må alt det han ellers ikke må.

Der er plads til skør indretning, hvor funktionaliteten til næsten hver en tid overgår æstetikken. Det er det sted, hvor der er indendørs hængekøjer, hjemmebiograf og billardborde. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.

Der er blevet forsket i, hvorfor “man caves” som et fænomen er opstået og langt de fleste forskere peger på, at det fordi, kvinderne dominerer indretningen i resten af huset, så mændene finder det rum de kalder for deres eget og forsvarer det med næb og kløer. Paula Aymar, som er en af forskerne har kaldt “man caves”, for den sidste bastion af maskulinitet.

Jeg vil ikke forsøge at psykoanalysere min kones og mit forhold eller den generelle kønsdebat, men jeg ved bare, at jeg elsker idéen om “man caves”. Grunden er såre simpel. Jeg slapper af og der er sjovt!

Min personlige man cave består indtil videre af en kabeltromle, fordi kabeltromler er rå og funktionelle. Jeg elsker tanken om, at efter at kablet var rullet af tromlen, så vendte jeg den på højkant og vupti, så havde jeg et bord. Derudover er det til enhver tid tilladt at smide fødderne op på kabeltromlen – uanset om man har sko på eller ej. Det er selvfølgelig ikke smart, hvis man har gang i et avanceret brætspil på bordet – eller det helt store puslespil i gang.

Derudover er alt interiør i min “man cave” fundet på gåture i byen, på stranden eller i skoven. Grunden til dette er, at jeg hader de billige møbler jeg tidligere har købt i mit liv. Der er ingen historie eller anstrengelse bag dem og dermed ingen følelser. Mit bedste fund udover kabeltromlen var et stykke drivtømmer, som stadig har rustne søm og skruer i sig. Jeg måtte slæbe den 5,74 km hjem fra stranden. Den er ret tung og uhåndterlig.

Kolde øl og vand er et must i “man caven”, og en stilren måde at få det installeret, er et Coca-Cola køleskab, direkte importeret fra 70’ernes gode stil. Eller måske en pænere vinkøler, hvis du er mere til det.

Den næste tilføjelse til min “man cave” er måske lidt overraskende et wallpaper (ikke at forveksle med traditionelt tapet). Grunden til dette er, at da jeg surfede nettet igennem den anden dag faldt jeg over fototapeter. Jeg har ikke set konceptet før, men da jeg opdagede det indså jeg, at det var min mulighed for at inkorporere min passion for spil med min man cave.

I første omgang skal jeg finde et motiv til min væg, som er 5 kvm stor. Mit dilemma lige nu står imellem enten et verdenskort fra et brætspil eller en lækkert tegnet Super Mario. Jeg synes, at der ligger nogle flotte versioner af fx Risk på nettet. Det er så lækker, at det godt kunne fortjene en plads i min man cave.

Jeg har en passion for gamle computerspil, så jeg hælder lidt til Super Mario, fordi han i en periode i mit liv var min bedste ven. Jeg prøver stadig at forestille mig et af de to motiver i fuld størrelse på min væg, men er ikke kommet nærmere en afgørelse.

Skal du finde en gave til en mand du kender, så kan det være noget der understøtter hans “man cave”. Du kan finde flere ideer til gaven her.